Cicis historik

1978 började min grafiska bana som litograflärling med inriktning som offsetmontör

1982 fick jag utbildning i London på det första sk monteringssystemet från Crosfield som då kommit ut på marknaden. Datorer stora som tvättmaskiner. Diskpackar som vägde flera kilo kunde lagra hela 323 mb. Sedan går tekniken snabbt framåt och jag byter arbetsplats till Fyra Punkter i Värnamo. Början på 1990-talet börjar jag jobba med Mac och desktop publishing, som det hette då. 

1994 Photoshop 3.0 kommer ut, med den fantastiska lagerfunktionen. Detta har jag väntat på, nu börjar mitt liv ihop med Photoshop på allvar. Åren går och Photoshop utvecklas, hela den grafiska branschen förändras. Allt blir digitaliserat, från fotografering till att överföra till tryckplåt. Jag jobbar denna tid med stora tryckproduktioner till IKEA, Ellos, Josefssons, Jotex, AJ-produkter, Hillerstorps trä, Svenska Hem , EM för att nämna några….Allt roligt har ju tyvärr ett slut, det digitala tar över, trycksaker försvinner. 

2018 börjar några ideér spira inom mig. Känner att jag vill förmedla all kunskap jag fått under mer än 40 år i den grafiska branschen. Så här är vi nu, MediaTricket och jag………..