MediaTricket

MediaTricket är en tillgång för era bilder.

Vi utbildar inom bildbehandling och grafisk design.

MediaTricket utbildar för bildbehandling i Adobe Photoshop så att fotografer, företag och kreatörer kan skapa bildmaterial som sticker ut och fungerar i media och tryckt format. 

Vi löser alla typer av bildbehandling för hemsidor, sociala medier och tryck.

MediaTricket gör bilder som ökar din försäljning och förser dig med totallösningar inom media.

Vi ser oss som verktyg för fotografer, företag och kreatörer som vill få ut det mesta av sina bildideér och samtidigt effektivisera sin tid.

Låt oss sköta det vi kan bäst, så gör ni det ni är bra på.

Om ni gör det är ni är bra på, så sköter vi det vi är bäst på.

Vår kompetens sträcker sig mellan allt från fotografering, bildhantering, hemsidestillverkning i WordPress till trycksaksframställning.

Vi på MediaTricket är engagerade och erbjuder personlig service. Vi ifrågasätter och lämnar aldrig ett jobb innan det är säkert levererat. Dessutom arbetar vi snabbt och till ett konkurrenskraftigt pris.

Med mångårig erfarenhet inom bildbehandling, avancerad retusch och reproarbete hjälper vi dig genom det digitala och tryckta landskapet – från ide till färdig produkt. Vi ser alltid till att leverera dina projekt med högsta kvalitet.  Skulle du behöva hjälp med tryck- och distributionstjänster så har vi ett ett kontaktnät med leverantörer som vi har ett nära samarbete med.

Du kan alltid känna dig trygg och omhändertagen när vi jobbar tillsammans, vi skräddarsyr lösningar  som passar just dig och ditt företag.

e till att bilderna i er trycksak kommer till sin fulla rätt med hjälp av bildretuschVåra grafiker har stor erfarenhet av bildretusch, så förutom att layouta era trycksaker så kan vi även bearbeta era bilder så att de passar perfekt för er trycksak och hjälper till att förstärka ert budskap. Vi håller då nära kontakt med dig inför och under arbetet, så att vi verkligen förstår vad din bild ska förmedla och kan ge tydliga förslag på hur bilden ska omvandlas för att förmedla den rätta känslan. Kom ihåg, en bild säger ofta mer än tusen ord!

  • FRILÄGGNING — det är ofta önskvärt att avlägsna objektet från sin bakgrund, en så kallad friläggning.

  • OMFÄRGNING ELLER FRAMHÄVA FÄRGER — förstärk utvalda detaljer eller färga om olika objekt.

  • TA BORT OCH LÄGGA TILL FÖREMÅL — ta bort oönskade detaljer i bilden eller lägg till objekt som du vill förbättra bilden med.

  • FÄRGBALANS OCH LJUSHET — vi hjälper er med foton som blivit ex för mörka och grå.

  • PORTRÄTTREDIGERING  — jämna till huden och göra vitare tänder t ex.

  • BILDER FÖR TRYCK — vi ser till att era bilder är redo för tryck, med rätt upplösning och profilinställningar.

Vi kan hjälpa till med formgivning av era trycksaker – antingen utifrån era idéer eller från grunden. Vi diskuterar då målgruppen, syftet med produkten och annat som kan vara av vikt för att se till att er trycksak formges för bästa möjliga mottagande och respons hos mottagaren.H

FÄRG & INSTÄLLNING

Vi hjälper er att hålla koll på de rätta inställningarna för optimalt tryck

CMYK, PMS, RGB? Raw, tiff, jpg, eps, pdf, gif, psd, ai? Det är inte lätt att hålla koll på alla de olika format och inställningar som finns för bilder och färg. Vi hjälper er att se till att ni har rätt inställningar för optimalt tryck.

Varför blir färgerna inte ”rätt” i tryck?

Många upplever frustration för att de ser en färg på skärmen när de gör ett original, men sen en helt annan nyans när de trycker. Detta är dock inte så konstigt alls eftersom skärmar använder kulörsystemet RGB som baseras på ljuskällor, medan man i tryck använder faktiska färger. Därutöver kan även enheter som använder samma kulörsystem visa olika färgnyanser, beroende på att deras ljuskällor skiljer sig åt, vilket gör att färgerna ser olika ut.

Det bästa tipset vi kan ge för att undvika skillnader mellan originalet på skärmen och trycksaken i handen är helt enkelt att du väljer dina färger utifrån tryckta färgguider betraktade i rätt ljus (som den på bilden ovan). Detta kan vi hjälpa dig med på plats i våra lokaler.