Dags för MediaTrickets workshop i Photoshop hos MindPark!

workshop

Dags för MediaTrickets workshop i Photoshop hos MindPark. MindPark here we come!! Ja då har tiden rullat på, mycket snabbare än jag tänkt mig. Sitter här nu och försöker samla tankarna. Vad ska jag ta upp på workshopen? Vad vill folk att jag visar? Vad ska jag säga i min presentation? Ja tankarna snurrar och inget blir gjort. Ingen ide´att fråga kompisar och anhöriga för de säger bara att: det där kan du så bra så det är väl inga problem!! Jamen jag vill ju att det ska bli bra och att mitt budskap ska nå fram.

Min presentation är klar, kommer berätta lite om mina år i den grafiska branschen. Där jag en gång i tiden blev lärling i ett hantverk som under dessa år förvandlats till att vara helt digitalt. Inga penslar, färg, sax eller tejp. Skära med skalpell i rödfilm för att göra masker eller frilägga. Numera fixar man allt i en dator, vilken utveckling när man ser tillbaka. Den grafiska branschen var tidiga med att använda datorer. Redan 1982 köpte min dåvarande arbetsgivare, Grafiska i Värnamo, vårt första monteringssystem. Det hade funnits på marknaden några år då. Vi var bland de första i Sverige som började arbeta med dessa system. Ja vilka tider det var.

Har alltid roat mig att göra avancerade retuscher, det där omöjliga som faktiskt går att få till. Jag har aldrig sagt till någon kund att det inte går att göra det de vill. Har i alla fall försökt och tro det eller ej, det har alltid gått på något sätt att få kunden nöjd!! Tack vare fantastiska Adobe Photoshop! Vill ni läsa mer om min historia så kan ni göra det här https://www.mediatricket.se/lite-historik/

I morgon gäller det. Ska bli både spännande och skrämmande att stå där inför en massa människor och förevisa Photoshop. Dela med mig av mina tankar och kunskaper om bildredigering som är det roligaste jag vet!