Dags för MediaTrickets workshop i Photoshop hos MindPark!

workshop

Dags för MediaTrickets workshop i Photoshop hos MindPark. MindPark here we come!! Ja då har tiden rullat på, mycket snabbare än jag tänkt mig. Sitter här nu och försöker samla tankarna. Vad ska jag ta upp på workshopen? Vad vill folk att jag visar? Vad ska jag säga i min presentation? Ja tankarna snurrar och inget blir gjort. Ingen ide´att fråga kompisar och anhöriga för de säger bara att: det där kan du så bra så det är väl inga problem!! Jamen jag vill ju att det ska bli bra och att mitt budskap ska nå fram.

Min presentation är klar, kommer berätta lite om mina år i den grafiska branschen. Där jag en gång i tiden blev lärling i ett hantverk som under dessa år förvandlats till att vara helt digitalt. Inga penslar, färg, sax eller tejp. Skära med skalpell i rödfilm för att göra masker eller frilägga. Numera fixar man allt i en dator, vilken utveckling när man ser tillbaka. Den grafiska branschen var tidiga med att använda datorer. Redan 1982 köpte min dåvarande arbetsgivare, Grafiska i Värnamo, vårt första monteringssystem. Det hade funnits på marknaden några år då. Vi var bland de första i Sverige som började arbeta med dessa system. Ja vilka tider det var.

Har alltid roat mig att göra avancerade retuscher, det där omöjliga som faktiskt går att få till. Jag har aldrig sagt till någon kund att det inte går att göra det de vill. Har i alla fall försökt och tro det eller ej, det har alltid gått på något sätt att få kunden nöjd!! Tack vare fantastiska Adobe Photoshop! Vill ni läsa mer om min historia så kan ni göra det här https://www.mediatricket.se/lite-historik/

I morgon gäller det. Ska bli både spännande och skrämmande att stå där inför en massa människor och förevisa Photoshop. Dela med mig av mina tankar och kunskaper om bildredigering som är det roligaste jag vet!

workshop

Öppen workshop i Photoshop

Workshop, ohlalala, vad säger man!! MediaTricket är inbjuden att hålla en öppen workshop i Photoshop hos Mindpark i Helsingborg. Det kommer bli två event som går av stapeln den 28 februari kl 8.30-10.00 och den 3 mars kl 17.30-19.00. Det kommer bli så spännande och väldigt nervöst. Har inte gjort något liknande förut, men nu är det dags att stiga ut ur the comfort zone med besked. Tanken är att deltagare tar med egna bilder som vi tillsammans rätar ut frågetecknen på. Jag tänker också visa lite bra och sämre bilder samt hur man väldigt enkelt kan göra sämre bilder snäppet bättre. Om du är intresserad av att deltaga så kan du läsa mer och anmäla dig på följande länkar: https://www.facebook.com/events/171819117471222/ eller https://www.eventbrite.se/e/photoshop-workshop-med-mediatricket-biljetter-91134970149

Vad är en bra bild egentligen?

Ja det är en ganska svår fråga att svara på eftersom vi alla har olika tycke och smak. Det är samma som med konst, det finns något där som tilltalar en men kanske svårt att sätta fingret på. Konstbilder är ju förstås i en egen klass, de kan se ut precis hur som helst och ändå ge ett fantastiskt budskap till åskådaren.

Produktbilder till webbutik eller hemsida

Om vi nu tänker mer på produktbilder till webbutiken eller bilder till ett företags hemsida, vad är en bra bild i det sammanhanget? Här gäller det ju att få säljande bilder som inbjuder till att få kunden intresserad av era produkter eller tjänster.

Om vi tar produktbilder som exempel så tycker jag att det är viktigt med en tydlig och skarp bild på objektet. Vidare bör kanske bilden friläggas från sin bakgrund så att inga obehöriga föremål kommer med. Bilden bör ha en bra ljusstyrka, varken för ljus eller för mörk. En sak till som jag tycker är väldigt viktig är att få fram känslan av rätt färg på produkten. Finns väl inget retligare än när man beställt något i en webbutik och färgen inte stämmer på produkten.

Visst alla datorskärmar och mobilskärmar visar olika färg det vet vi. Men det går ändå att redigera så att man får en bra uppfattning om hur produkten ser ut i verkligheten. Ibland ser man flera bilder på samma produkt från olika vinklar där bilderna är så olika att man undrar om det finns fler färger på produkten än vad som står i texten. Med ganska lätta grepp med hjälp av Photoshop så kan man redigera så att alla bilder i en serie håller samma ljusstyrka och färg.

Aktuellt för MediaTricket!

Photoshopkurser workshop i Photoshop

Photoshopkurser och workshop i Photoshop!

Photoshopkurser och workshop i Photoshop startar nu i Helsingborg. Det kommer att finnas en grundkurs för nybörjaren och en fortsättningskurs för den som har lite grunder i Photoshop och vill lära sig lite mer avancerade övningar. I vår workshop jobbar vi med just ditt material eller vad just du vill lära dig. Vi lär dig att frilägga bilder, dvs vi tar bort bakgrunden från dina produktbilder. På ett enkelt sätt går vi i genom enklare bildredigering. Vi hjälper dig att få rätt format och upplösning på dina bilder. MediaTricket har jobbat i många år med just produktbilder och därför har vi massor av tips och lösningar för bästa resultat. Vi har jobbat med kunder som IKEA, Ellos, Jotex, AJ-produkter, Svenska Hem, EM möbler för att nämna några. Läs mer här om redigering: Bildredigering och bildbehandling

Bli din egen designer

Vad har du för designprojekt på gång? Ska du göra banners, förpackningar, affischer eller bilder till webben? Photoshop är början till allt. Därför att med detta professionella redigeringsverktyg kan du göra enkla redigeringar eller total omvandling av dina bilder. Man kan beskära, ta bort objekt, retuschera och skriva text. Här kan vi kombinera foton och text, arbeta med masker och lager för att skapa helt nya bilder. Vi hjälper dig på ett enkelt och tydligt sätt att bli bäst på Photoshop. Vi varvar teori med praktiska övningar så att du enkelt kommer in i Photoshops underbara värld. Som ett resultat av våra kurser kan du släppa loss fantasin, Photoshop gör det möjligt. Bli en proffsig Photoshoppare du också!

Varför behövs bildbehandling?

Med dagens ökande mängder av webbutiker och ökad näthandel blir det allt viktigare att ha riktigt bra bilder på webben. Därför gäller det att ha bilder som lyfter din webbutik eller hemsida. Bilder som sticker ut och samtidigt återger rätt färg på ex produkter som finns i webbutiken. Öka försäljningen med rätt bilder!